English
English

We zijn genomineerd tot Beste Leerbedrijf van 2021 en daar zijn we allereerst natuurlijk super trots op!

We bieden meerdere mogelijkheden aan voor BBL studenten. Zo hebben we leerplaatsen op ons Warehouse en Crossdock in Venlo, maar in Eersel bieden we BBL leerplaatsen aan voor monteurs en chauffeurs.
Ondertussen hebben we ook een jurybezoek gehad en krijgen we 27 mei de uitslag. Wil je meer weten over de verkiezing Beste Leerbedrijf? Kijk dan hier. Bekijk hieronder het filmpje waar wij als Leerbedrijf voor staan en om een indruk te krijgen van onze BBL leerplekken in het Warehouse en Crossdock of lees snel verder!

Waarom is KLG het beste leerbedrijf?

Bij KLG zijn we dagelijks gepassioneerd bezig met het opleiden van de medewerker van de toekomst en bieden ze grenzeloze mogelijkheden. We zijn een veilige thuishaven en delen graag onze passie voor logistiek met studenten. We hebben kundige praktijkopleiders die veel aandacht besteden aan de begeleiding en opleiding. We werken nauw samen met diverse kennisinstituten. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden en we investeren veel in het continu ontwikkelen van medewerkers. En er is een gezellige en fijne sfeer met leuke collega’s.

Onze praktijkopleiders zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze dienen aan de ene kant de vakkennis en know-how te hebben en aan de andere kant zullen ze in staat moeten zijn om zich te verbeelden in de wereld van de studenten. Zij hebben de competenties om de studenten te coachen, op te leiden en enthousiasmeren.

We besteden ook veel aandacht aan de onboarding van onze studenten. Ze worden gezamenlijk ontvangen, krijgen een introductiepresentatie, een welkomstgeschenkje, een individueel opgesteld inwerkprogramma, een rondleiding en voorstelronde door het gehele bedrijf, etc. Tevens wordt iedereen aan een ‘buddy’ gekoppeld die hen alles leert en laat zien en tevens ook altijd aanspreekbaar is voor praktische vragen. Deze buddy is vaak iemand die dezelfde opleiding heeft gevolgd en daarna bij KLG is blijven werken. Het doel is om uiteindelijk als een volwaardige medewerker mee te draaien, competenties te ontwikkelen passend bij de opleiding en een goede basis meegeven voor een mooie toekomst in de logistiek.

Er zijn binnen het bedrijf meer dan voldoende mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen. Zowel in de breedte als hiërarchisch. We zijn van mening dat 70% geleerd wordt door middel van training on the job. Aan de ene kant zijn wij een jong en dynamisch bedrijf waar innovatie en ondernemerschap voorop staat. Maar aan de andere kant zijn we al meer dan 100 jaar een logistieke dienstverlener en zijn we een gezonde en stabiele werkgever die voldoende kennis en capaciteit heeft om de jongere generatie op te leiden. Verder leer je 20% door middel van coaching en 10% door middel van formeel leren. Ook coaching trajecten worden gefaciliteerd en er zijn voldoende medewerkers in het bedrijf die een externe training volgen.

We vinden het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waar fouten gemaakt mogen worden om er vervolgens van te leren. We zien ook dat veel medewerkers na een tijdje zichzelf ontwikkelen door een stap te maken naar een andere afdeling. KLG is een groeiende organisatie en daarom zijn er ook veel mogelijkheden voor onze medewerkers. Elk jaar wordt geïnventariseerd waar de opleidingsbehoeften van medewerkers zitten en hoe we deze kunnen faciliteren.

Er worden naast externe trainingen, zoals Duits of communicatie training, ook interne workshops verzorgd, zoals een Excel training, kwaliteitstraining, etc. Bij KLG kunnen onze medewerkers ook hun certificaten behalen voor intern transportmaterieel.

Dit is een initiatief vanuit Sector Transport en Logistiek en betreft de BBL leerplekken die we aanbieden.

Want to know more? Linsey is happy to help you!

Do you have a question about our jobs or would you like to talk to someone directly? I'll be happy to help you!